LOADING CLOSE

NOUTATI DESPRE STATII DE SORTARE DESEURI / GUNOI

NOUTATI DESPRE STATII DE SORTARE DESEURI / GUNOI


NOUTATI DESPRE STATII DE SORTARE DESEURI / GUNOI

2012.07.08


De la 01 iunie 2005 in Germania nu mai este permisa stocarea de deseuri netratate in depozitele de deseuri. Astfel a aparut nevoia imediata ca volume insemnate de deseuri industriale, comerciale si urbane sa fie supuse tratamentelor de sortare. Sunt doua metode diferite de procesare a acestora:
    • Cu recuperarea materialelor reciclabile;
    • Cu recuperarea materialelor combustibil din deseuri.
Firma Stadler Anlagenbau GmbH este unul dintre producatorii de statii de sortare ale carui solutii si-au aratat eficienta, remarcandu-se prin gradul ridicat de inovare, recunoscut prin acordarea de numeroase premii pentru solutii inteligente de sortare a diferitelor mixturi de deseuri.
Statiile de sortare Stadler sunt recunoscute prin gradul ridicat de automatizare. Automatizarea procesului de sortare cu recupararea materialelor reciclabile este solutia cea mai economica de procesare, cu gradul cel mai ridicat de recuperare. Aceasta afirmatie este cu atat mai evidenta in cazul volumelor din ce in ce mai ridicate de deseuri din zona aglomerarilor urbane.
La mijlocul lunii septembrie 2009, in urma unui contract semnat cu firma Biffa in valoare de 13.5 milioane Lire, Stadler va construi o statie de sortare cu capacitate de 200,000 t pe an pentru sortarea deseurilor reciclabile provenite din deseuri industriale si comerciale. Aceasta statie de sortare va fi amplasata langa Manchester si va operationala in ianuarie 2010. Ea va oferi 40 de locuri de munca, iar peste 3 milioane de Lire vor fi investite in economia locala.


Va fi cea mai moderna statie de sortare din Marea Britanie, prima dintr-o serie de statii de sortare de noua generatie. Este vorba de un sistem inovativ, o combinatie unicat de sisteme de sortare mecanice si optice, cu grad ridicat de automatizare, care va permite o rata de reciclare de peste 90%. Se vor sorta in vederea reciclarii materiale precum hartia, cartonul, plasticul de diverse tipuri, lemnul etc.
Pentru atingerea acestor performante, Stadler si partenerii sai au efectuat o serie de teste cu mostre ale deseurilor ce urmau a fi sortate, inainte si in timpul stadiului de conceptie si proiectare. In acest fel se vor asigura rate de colectare ridicate si fractii de material reciclabil de puritate inalta.
Stadler dispune de propria sa hala de testare pentru solutiile alese in conditiile de lucru impuse de calitatea deseurilor primite ca mostre de la client. Se verifica astfel functionarea echipamentelor, rezistenta la uzura a componentelor, flexibilitatea solutiei si eficienta sortarii. Stadler produce statii de sortare la cheie pentrudeseuri solide municipale, industriale, comerciale, combustibil rezultat din deseuri, ambalaje usoare, carton si hartie. De asemenea produce trommeluriseparatoare balistice, conveioare si structura metalica de sustinere si acces la echipamente.